fbpx

SIR NICK FALDO DESIGN

Ledreborg Palace Golf er designet af en af de helt store golf ikoner – Sir Nick Faldo. Som den eneste bane i Skandinavien har vi fornøjelsen af at kunne tilbyde et golfbane design i verdensklasse. Sir Nick Faldo gik til opgaven med ildhu og var involveret i alle detaljer af banens etablering. Med største respekt for naturens charme og fredningsmyndighedernes krav, sikrede Sir Nick Faldo at mindst mulig jord skulle flyttes og designede en golfbane, der i dag ligger som det mest naturlige i den storslåede Nationalpark Skjoldungernesland ved Ledreborg Slot. Ved man det ikke, tænker man at Moder Natur netop her blev skabt til vores smukke golfbane.

Går man en tur rundt i klubhuset kan man se smukke sort-hvid billeder fra dengang Sir Nick Faldo etablerede banen. Billederne illustrerer den omhu og engagement som Sir Nick Faldo satte i opgaven. I klubhuset kan man se de støvler som Sir Nick Faldo gik i på de åbne mudrede marker, da han skulle finde golfbanens forløb i det vidtstrakte smukke landskab. Støvlerne står urensede i en glasmontre.

SIR NICK FALDO UDTALER

På sin hjemmeside fortæller Sir Nick Faldo om etableringen af Ledreborg Palace Golf umiddelbart efter at den blev etableret i 2007.

Han siger: “Ledreborg Palace har været en rigtig kærlighedsopgave for alle involverede i projektet og når banen er modnet vil den blive en absolut smuk runde golf. Processen med at bringe banen til live var specielt interessant og krævede en detaljeret sensitivitet i forhold til landskabet som udspringer af historien i området. Med historiske gravpladser og med respekt for mange arkæologiske interesser, arbejdede vi med absolut minimum af flytning af jord. Dette har betydet at vi har anlagt golfbanen gennem eksisterende landskab, som vi næsten ikke har rørt – Det har virkelig været en opgave om at finde den naturlige golfbane frem for at forme landskabet til golfbanen. Dette har dog ikke påvirket den fantastiske spilbarhed og det stærke behov for strategi rundt på alle atten huller af Ledreborg Palace. Jeg er overbevist om at golfere på alle niveauer vil finde en golfoplevelse, i dette historiske skovområde, som er spændende og umådelig fornøjelig.”

-Sir Nick Faldo

Frit oversat fra Sir Nick Faldos hjemmeside